недеља, 7. октобар 2012.

Aloe Vera


Nepravilna ishrana, kao i ishrana nedovoljno kvalitetnim namirnicama (genetski modifikovane namirnice, preterana upotreba pesticida, herbicida. . . ), zivot pod konstantnim stresom, ubrzan način zivota, zivot na asfaltu, izloženost konstantnom elektromagnetnom, radioaktivnom kao i pojačenom sunčevom zračenju i nedovoljna fizička aktivnost doveli su nas do toga da naš organizam više nije u stanju da se sam izbori ni sa najobičnijom prehladom.
Posledica ovakvog svakodnevnog načina života dovodi do slabljenja i poremećaja našeg imunog sistema. Naš organizam postaje podlozan razvoju raznih hroničnih bolesti. Sada kad ovo znamo, sasvim je jasno da se odgovori za mnogobrojne hronične bolesti nalaze baš u odbrambenom sistemu jer on je upravo zato stvoren da nas štiti.
Aloe Vera je velika apoteka u maloj biljci, sadrži preko 250 bioaktvinih sastojaka neophodnih ishrani naših ćelija, 20 od 22 aminokiselina, 20 minerala, 12 vitamina, veoma važne enzime, polisaharide . . .
Sadrži i materije koje ublažavaju posledice različitih upala i alergija, delotvorna je kod bolesti desni, reguliše lučenje želudačne kiseline, reguliše totalno naš probavni sistem itd.
Ni jedna druga biljka nema tako mnogo zdravstvenih delovanja - stručnjaci kažu da je to prava apoteka u biljci!
Na ovom sajtu pronaćićete odgovore na mnogobrojna pitanja, a ako vas interesuje nešto odredjeno u vezi sa zdravljem, naš tim stručnjaka če vam rado pomoći da zajedno dodjemo do rešenja.
Rešenje uvek postoji, pitanje je samo da li želimo da pomognemo sebi ili ne !?
Aloe je od davnina poznata i upotrebljavana biljka, koja spada u porodicu ljiljana. Poznato je preko 250 vrsta, najljekovitije dejstvo ima Aloe Vera (Barbadensis Miler). Secenjem listova i njihovim presovanjem cijedi se sok koji se stabilizuje Papajom, a ima hranljivi i ljekoviti ucinak jer obezbjeduje preko 250 aktivnih sastojaka, potrebnih za funkcionisanje svake celije organizma.

Obična aloja je od davnina poznata kao „eliksir dugovečnosti“. Zbog svoje hranjive vrednosti i lekovitih svojstava nazivaju je „Kraljicom lekovitih biljaka“. Ime je dobila po botaničaru Mileru koji ju je otkrio na ostrvu Barbados i uvrstio u registar lekovitog bilja. Reč Aloe potiče iz latinske forme arapskog naziva „Aloeh“, sirijskog „Alwai“ ili hebrejskog „Halal“, čije je značenje „izuzetno gorka materija“, što ukazuje na izuzetno gorku žutu tečnost, mleko, odnosno sok, koju sadrži biljka a nalazi se neposredno ispod tankog kožastog tkiva (kore). Komercijalni naziv Aloje vera je latinskog porekla i znači „prava Aloja“. Žuti „lekoviti“ sok su u ove svrhe koristili još u 4 veku pne.
Ova biljka u Rusiji je poznata kao "eliksir mladosti" dok su je stari Egipcani nazivali"biljkom besmrtnosti" a u nekim krajevima zovu je jos i "kraljicom lekovitih biljaka".
Lekovita biljka Aloe vera potice iz Severne Afrike, izgledom podseca na kaktus i u sebi sadrzi dosta vode. Bogata je vitaminima i mineralima, pogotovo vitaminom C, E i cinkom. Ona ima antibakterijsko delovanje pa zbog toga uspesno sprecava sve vrste infekcija.
Aloe Vera je:
  • Imunostimulans (jača opštu otpornost, prevencija bolesti - rak, aids, psorijaza, kolagenoze)
  • Detoksikans (od otrova, alkohola, narkotika), Antioksidans (slobodni radikali)
  • Antiflogistik (upalni procesi svih sistema)
  • Stimulans (reguliše status psihe)



Нема коментара:

Постави коментар